Cordaad Welzijn Goedbezig Valkenswaard

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In Valkenswaard zijn er een groot aantal bedrijven/ondernemers en organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen ofwel maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.  De site van de Vrijwilligerscentrale kan helpen om met maatschappelijk verantwoord ondernemen daadwerkelijk een verschil te maken in Valkenswaard.

Wat is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) nu eigenlijk?
Maatschappelijk betrokken ondernemen is een onderdeel van het overkoepelende begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maatschappelijk betrokken ondernemen richt zich vooral op de lokale ondernemers, de sociale omgeving van de mensen en de maatschappelijke organisaties die daar deel van uitmaken.

Wat is het doel van maatschappelijk verantwoord ondernemen?
De inzet van menskracht, kennis en kunde van het bedrijfsleven in Valkenswaard biedt maatschappelijke organisaties en verenigingen kansen om hun doelen te verwezenlijken. Met name door kennisoverdracht van het bedrijfsleven worden maatschappelijke organisaties duurzaam versterkt. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven en de gemeente om de leefbaarheid in Valkenswaard te vergroten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen liefdadigheid, het gaat om het creëren van samenwerkingsverbanden die voor alle betrokkenen een toegevoegde waarde hebben.

Hoe werkt maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Soms doen ondernemers, groot en klein, al zonder het van zichzelf te zien aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Grote ondernemers laten hun medewerkers in de tijd van de baas meewerken in kleinschalige projecten, bij verenigingen. Of een zelfstandige zonder personeel, die zijn kennis inzet bij een vereniging om hen verder te helpen. Een vereniging kan profiteren van de kennis van een bedrijf en daarvoor in de plaats een sportclinic verzorgen voor het personeel. Zo zijn er heel veel mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord ondernemen vorm te geven.

Wat biedt deze website in maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Met de website goedbezigvalkenswaard.nu kunnen ondernemers/bedrijven, vrijwilligers, kennis, middelen en dergelijke elkaar vinden. Door het plaatsen van een advertentie kunt u uw aanbod kwijt. Heeft u zelf een vraag, loop dan door de advertenties of maak van uw vraag een advertentie. 

Hulp nodig?
Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een advertentie of bij het vinden wat je zoekt, neem dan contact met ons op.