Advertentienummer: V2593

Advertentie details

Thema (soort werk):
Natuur / Dieren
Anders
Voor wie:
Individueen/ Volwassenen
Individuen/ Ouderen
In de Buurt/ Wijk
Overige
Waar:
Valkenswaard
Wanneer:
Ochtend
Doordeweeks
Wekelijks
Anders/ In Overleg
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Kom tuinieren op je eigen tempo in de buitenlucht in bij IVN D’n Nieuwe Hof in Valkenswaard. Samen met een klein groepje mensen ga je mee helpen onze heemtuin te onderhouden, voor de vlinders, bijen, hommels, een mooie tuin én voor meer biodiversiteit. Je zorgt zo ook voor een mooie entree voor ons onderkomen van het IVN Valkenswaard-Waalre.

Het is fijn wanneer je al enige kennis van planten/tuinieren hebt, maar dat is niet noodzakelijk. Het gaat er vooral om dat je het prettig vindt om in de buitenlucht in de natuur bezig te zijn. Natuurlijk genieten we ook van de rondvliegende vlinders, vogels, (bloeiende) planten in onze mooie heemtuin!

We nemen uiteraard ook de tijd om van onze heemtuin en ons onderkomen "D'n Nieuwe Hof" te genieten met een kop koffie of thee, en wat lekkers. Je leert dan ook de andere vrijwilligers van IVN Valkenswaard-Waalre kennen, want het IVN doet veel goeds in de natuur van Valkenswaard en Waalre.

De diverse werkzaamheden zijn opruimwerk, grasmaaien, schoffelen, snoeien van heggen en wat de tuin verder aangeeft. We hebben tuingereedschap en kruiwagens in onze eigen schuur.

Tegenprestatie

Op de woensdagochtenden staat de koffie en thee met wat lekkers klaar in ons mooie onderkomen "D'n Nieuwe Hof" aan de bosstraat in Valkenswaard. Jaarlijks hebben we ook een kerstochtend waar alle vrijwilligers van IVN Valkenswaard-Waalre welkom zijn om het jaar in kerstsfeer af te sluiten.