Advertentienummer: V2557

Advertentie details

Thema (soort werk):
Administratief/ Juridisch/ Financieel
Voor wie:
Groepen/ Volwassenen
Waar:
Valkenswaard
Dommelen
Borkel en Schaft
Wanneer:
Middag
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als spreekuurmedewerker ga je statushouders helpen met hun vragen. We zoeken iemand die zich wil gaan bezig houden met vragen over inkomen, toeslagen en belastingzaken.

Je bent werkzaam op het wekelijks spreekuur van Vluchtelingenwerk op maandag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur of in overleg in Valkenswaard. Samen ga je met collega vrijwilligers statushouders welke wonen binnen de gemeente Valkenwaard helpen met hun vragen . Op dit moment zoeken we iemand welke zich wil gaan bezig houden met vragen over inkomen, toeslagen en belastingzaken.

Een collega vrijwilliger heeft dit binnen haar takenpakket en jij zal samen met haar dit onderdeel op je nemen. Ben je geduldig en heb je doorzettingsvermogen en ben je digitaal vaardig dan zijn we op zoek naar jou.

Je werkt samen met een leuke groep vrijwilligers. Wij begeleiden statushouders vanaf het moment dat ze een woning krijgen binnen de gemeente. Helpen ze bij alle zaken welke geregeld moeten bij een verhuizing. Maar ook bij hun inburgeringstraject. We begeleiden hun anderhalf jaar. Denk hierbij aan een grote diversiteit aan hulpvragen.

Tegenprestatie

Wat biedt Cordaad Welzijn jou?

Cordaad Welzijn vindt het belangrijk om goed voor zijn vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt bij hun organisatie. Cordaad Welzijn biedt daarom vrijwilligerswerk aan dat aansluit bij jou interesses en talenten. Ook biedt Cordaad Welzijn workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers.

Spreekt deze vacature jou aan of heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Cordaad Welzijn.

Als je vrijwilliger bent voor deze klus val je onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn, je bent dan verzekerd.

Een VOG verklaring is verplicht voor onze vrijwilligers, deze word door ons voor u aangevraagd.