Advertentienummer: M2419

Advertentie details

Thema:
Sociaal contact
Vrije tijd/hobby
Activiteit:
Knutselen/handwerken
Muziek luisteren/maken
Praatje maken
Wandelen
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd
Wanneer:
Wekelijks

Lange omschrijving

Nu de Coronamaatregelen landelijk weer wat versoepeld zijn, mogen de vrijwilligers van MEE weer op huisbezoek. Wij willen graag weer vrijwilligers en hulpvragers aan elkaar voorstellen mits de 1,5 meterregel gehanteerd kan worden. Wanneer u (of iemand uit uw gezin) keelpijn heeft, verkouden of benauwd bent of koorts heeft, laten wij het contact uiteraard niet doorgaan. Mocht u wel interesse hebben in vrijwilligerswerk bij MEE, maar nog niet klaar zijn om elkaar in het echt te ontmoeten? Dan denken wij graag met u mee om op andere manieren in contact te komen.

Werkzaamheden
Hallo allemaal, leuk dat je dit bericht leest.
Mijn naam is Kelly, 71 jaar en samen met mijn hond woon ik in Bergeijk.
Ik hou van creatief bezig zijn (bv. bloemschikken, kleien, handwerken), muziek en van kletsen.
Daarom ben ik ook op zoek naar iemand die het leuk zou vinden om mijn vrijwilliger te worden en dit soort dingen met mij samen te gaan doen. Ook hou ik ontzettend van de natuur en van dieren.
Soms kan ik door kleine dingen gespannen raken waardoor het fijn is als ik mijn verhaal kwijt kan.
Dit komt omdat ik wel eens chaotisch kan zijn.
Maar al met al ben ik een lieve, betrouwbare vrouw, op zoek naar betrouwbaar sociaal contact.
Kun jij iets voor mij betekenen? Laat MEE dan gerust iets weten.

Wie zijn wij?
MEE Zuidoost Brabant is er voor mensen met een beperking. En voor hun omgeving. Welke beperking iemand ook heeft, bij MEE kan hij terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Of het nu gaat om een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum, niet aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Wij helpen onze cliënten (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door het versterken van de eigen kracht en het vergroten van de zelfredzaamheid.
Ons ideaal is een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een beperking optimaal kunnen participeren. Onze naam drukt uit waar we voor staan: MEE maakt meedoen mogelijk.Tegenprestatie

Tegenprestatie
Vrijwilligers kunnen altijd terecht bij MEE bij onduidelijkheden, problemen of gewoon voor een luisterend oor. Daarnaast biedt MEE workshops aan waaraan vrijwilligers gratis kunnen deelnemen. Hoe herken je als vrijwilliger een beperking en hoe ga je hiermee om? Hoe kun je een bijdrage leveren aan de versterking en activering van het netwerk wanneer er sprake is van een beperking?

MEE De Meent Groep heeft een aantal workshops ontwikkeld die de kennis én vaardigheden van vrijwilligers vergroten. De docenten (MEE-consulenten) hebben jarenlange praktijkervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Zij weten waarover ze het hebben en wat in welke situatie werkt en waarom.

Het programma bestaat uit workshops op het gebied van het herkennen van en leren omgaan met mensen met een beperking (Sociale Netwerk Versterking) en ontmoetingsbijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.