Advertentienummer: M2417

Advertentie details

Thema:
Sociaal contact
Vrije tijd/hobby
Activiteit:
Fietsen
Spel spelen/puzzelen
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Nu de Coronamaatregelen landelijk weer wat versoepeld zijn, mogen de vrijwilligers van MEE weer op huisbezoek. Wij willen graag weer vrijwilligers en hulpvragers aan elkaar voorstellen mits de 1,5 meterregel gehanteerd kan worden. Wanneer u (of iemand uit uw gezin) keelpijn heeft, verkouden of benauwd bent of koorts heeft, laten wij het contact uiteraard niet doorgaan. Mocht u wel interesse hebben in vrijwilligerswerk bij MEE, maar nog niet klaar zijn om elkaar in het echt te ontmoeten? Dan denken wij graag met u mee om op andere manieren in contact te komen. 

Werkzaamheden
Bas is 53 jaar en op zoek naar een maatje. Hij is een lieve, grappige en betrouwbare man uit Valkenswaard. Hij is makkelijk in de omgang, praat graag en houdt enorm van het maken van grapjes. Hij houdt van het spelen van een (kaart) spelletje maar ook wil hij graag fietsen. Bas heeft een elektrische driewieler en wil er graag op uit. Hij heeft een aangeboren spierziekte en dat wil zeggen dat hij niet zoveel kracht heeft in zijn spieren. Daarnaast heeft hij een passie voor films. Zijn voorkeur om af te spreken gaat uit naar het begin van de avond of in het weekend. Bas is positief ingesteld en probeert er het beste van te maken. Hij is een echte kletsmajoor. Denk je iets te kunnen betekenen voor Bas of wil je meer informatie, neem dan contact op met MEE !

Wie zijn wij?
MEE Zuidoost Brabant is er voor mensen met een beperking. En voor hun omgeving. Welke beperking iemand ook heeft, bij MEE kan hij terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Of het nu gaat om een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum, niet aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Wij helpen onze cliënten (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door het versterken van de eigen kracht en het vergroten van de zelfredzaamheid.

Ons ideaal is een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een beperking optimaal kunnen participeren. Onze naam drukt uit waar we voor staan: MEE maakt meedoen mogelijk.

Tegenprestatie

Tegenprestatie
Vrijwilligers kunnen altijd terecht bij MEE bij onduidelijkheden, problemen of gewoon voor een luisterend oor. Daarnaast biedt MEE workshops aan waaraan vrijwilligers gratis kunnen deelnemen. Hoe herken je als vrijwilliger een beperking en hoe ga je hiermee om? Hoe kun je een bijdrage leveren aan de versterking en activering van het netwerk wanneer er sprake is van een beperking?

MEE Zuidoost Brabant heeft een aantal workshops ontwikkeld die de kennis én vaardigheden van vrijwilligers vergroten. De docenten (MEE-consulenten) hebben jarenlange praktijkervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Zij weten waarover ze het hebben en wat in welke situatie werkt en waarom.

Het programma bestaat uit workshops op het gebied van het herkennen van en leren omgaan met mensen met een beperking (Sociale Netwerk Versterking) en ontmoetingsbijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.