Advertentienummer: V2315

Advertentie details

Activiteit:
Maatje / Coach/ Bezoek
Doelgroep:
Individueen/ Volwassenen
Waar:
Overige
Wanneer:
Anders/ In Overleg
Soort advertentie:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Wie zijn wij?

MEE Zuidoost Brabant is er voor mensen met een beperking. En voor hun omgeving. Welke beperking iemand ook heeft, bij MEE kan hij terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Of het nu gaat om een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum, niet aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Wij helpen onze cliënten (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door het versterken van de eigen kracht en het vergroten van de zelfredzaamheid.

Ons ideaal is een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een beperking optimaal kunnen participeren. Onze naam drukt uit waar we voor staan: MEE maakt meedoen mogelijk.

Werkzaamheden

Hoi allemaal, leuk dat je dit leest! Mijn naam is Anne, ik ben 46 jaar oud en woon in Bergeijk. Ik heb autisme waardoor mijn sociaal netwerk erg klein is. Ik heb altijd gedacht dat het hebben van sociale contacten niets voor mij is, maar ik kom er steeds meer achter dat ik daar misschien toch wel behoefte aan heb. Hoe dit eruit ziet weet ik nog niet, ik sta overal voor open.
Ik ben een lieve en vriendelijke vrouw, kan goed kletsen en heb ook wel gevoel voor humor. Ik houd van “back-to-basic”.
Zelf had ik in gedachten om samen met iemand in de tuin te werken. Ik heb een groot stuk grond waar we dan samen van kunnen genieten. Stilzitten doe ik niet graag. Ik vind het fijn om in de tuin te werken en om klusjes in en rondom het huis te doen. Ook zou ik graag een moestuintje aan willen leggen. De opbrengst hiervan kunnen we natuurlijk samen delen.
Ik heb een lieve herdershond die er graag bij wil zijn. Daarnaast speelt en wandelt hij graag. Het maakt voor mij niet uit of je een man of vrouw bent en hoe oud je bent.
Ik heb een auto en zou je kunnen ophalen en wegbrengen. Lijkt het je leuk om kennis met mij te maken? Neem dan contact op met MEE!

Tegenprestatie

Vrijwilligers kunnen altijd terecht bij MEE bij onduidelijkheden, problemen of gewoon voor een luisterend oor. Daarnaast biedt MEE workshops aan waaraan vrijwilligers gratis kunnen deelnemen. Hoe herken je als vrijwilliger een beperking en hoe ga je hiermee om? Hoe kun je een bijdrage leveren aan de versterking en activering van het netwerk wanneer er sprake is van een beperking?

MEE Zuidoost Brabant heeft een aantal workshops ontwikkeld die de kennis én vaardigheden van vrijwilligers vergroten. De docenten (MEE-consulenten) hebben jarenlange praktijkervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Zij weten waarover ze het hebben en wat in welke situatie werkt en waarom.

Het programma bestaat uit workshops op het gebied van het herkennen van en leren omgaan met mensen met een beperking (Sociale Netwerk Versterking) en ontmoetingsbijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.