Advertentienummer: M2295

Advertentie details

Thema:
Beweging/sport
Coaching/begeleiding
Vrije tijd/hobby
Activiteit:
Ondersteuning bij leren
Sporten
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd
Wanneer:
Weekend
Waar:
Dommelen
Valkenswaard
Borkel en Schaft
Overig

Lange omschrijving

Voor het meezwemmen zijn we op zoek naar een vrijwilliger met affiniteit voor kinderen met een beperking, die het leuk vindt om te zwemmen. Voor de eerste inzet wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd. Ook vragen we je om een Basiscursus Autisme en een cursus LVB (Licht Verstandelijk Beperkten) te volgen bij MEE. Daarvoor krijg je terug: Leuk vrijwilligerswerk. Waardering van de ouders, kinderen, team van de Tongelreep en MEE. Ook de mogelijkheid om bij MEE trainingen te volgen. Voor kinderen met een beperking biedt de Tongelreep zwemlessen aan waarin ze worden opgeleid voor het erkende zwem-ABC. Deze lessen zijn speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking. Het kind moet wel ‘leerbaar’ zijn. De lessen worden gegeven door een bevoegd instructeur. Daarnaast zwemt er per kind een maatje mee: de ouder van het kind of, op aanvraag, een vrijwilliger. De lessen worden gegeven op zaterdag en woensdag. Tijdens schoolvakanties wordt geen les gegeven. Voor de zaterdag zoeken we een zwemmaatje. Ben je enthousiast reageer dan op dit bericht of meld je aan via meezwemmen@gmail.com.

Wie zijn wij?

Wij van LiNCK zijn ervan overtuigd dat iedereen kan & mag meedoen. Wij geloven in een inclusieve maatschappij en helpen mensen met een beperking met het leggen en onderhouden van sociaal contact.
Wij komen met plezier de eerste keer bij jou thuis op bezoek en maken graag kennis met je. Laagdrempelig contact, vanaf het eerste gesprek tot de eerste keer samen onderzoeken. Want sociaal contact maken kan op veel verschillende manieren, maar welke manier werkt voor jou? Wij zoeken dat samen met jou uit en begeleiden je naar een vaste vorm van sociaal contact. Zo kan je met de juiste ondersteuning het eigen sociaal netwerk vergroten en op eigen kracht genieten van sociaal contact en vriendschap.


LiNCK is een onderdeel van MEE de Meent Groep. Wij zijn een onafhankelijke organisatie voor iedereen met een beperking en hun omgeving in de regio Zuidoost-Brabant.
MEE informeert, adviseert, bemiddelt en wijst de weg naar de juiste instanties.
MEE is er voor mensen met een lichamelijke-, zintuiglijke- of verstandelijke beperking, mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte of met een autismespectrumstoornis (of een combinatie hiervan); MEE is er voor ouders, beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers.
U heeft geen verwijzing of indicatie nodig en de diensten van MEE zijn kosteloos.
De naam MEE drukt uit waar MEE voor staat: een ondersteuner naast de client, die MEEleeft, MEEdenkt, zo nodig MEEgaat en altijd MEEwerkt.
MEE De Meent Groep is ISO gecertificeerd.

 

Tegenprestatie

Vrijwilligers kunnen altijd terecht bij MEE bij onduidelijkheden, problemen of gewoon voor een luisterend oor. Daarnaast biedt MEE workshops aan waaraan vrijwilligers gratis kunnen deelnemen. Hoe herken je als vrijwilliger een beperking en hoe ga je hiermee om? Hoe kun je een bijdrage leveren aan de versterking en activering van het netwerk wanneer er sprake is van een beperking?

MEE Zuidoost Brabant heeft een aantal workshops ontwikkeld die de kennis én vaardigheden van vrijwilligers vergroten. De docenten (MEE-consulenten) hebben jarenlange praktijkervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Zij weten waarover ze het hebben en wat in welke situatie werkt en waarom.

Het programma bestaat uit workshops op het gebied van het herkennen van en leren omgaan met mensen met een beperking (Sociale Netwerk Versterking) en ontmoetingsbijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.